6 Mart 2013 Çarşamba

Mori Girls (Orman Kızları) Furyası



Çoğunuz ilk kez duyuyor olabilirsiniz ama ortaya çıktığından beri takipçileri giderek artan, kabına sığmayıp taşan bir tarzdan bahsediyoruz.  Adından da anlaşıldığı gibi şehrin kirliliğinden, giydiği kıyafetleri herkesin üzerinde görmekten, kısacası ‘herkesleşmekten’ bıkanların  başlattığı bir ‘moda’dan bahsediyoruz. Hala aklınızda bir şey canlanmadı mı? En baştan anlatmaya başlayalım o zaman.

Mori Kızları modası 2007’de Japonya’da ortaya çıktı. Mori Japonca’da orman anlamına geliyor. Takipçilerinin amacı ‘ormanda yaşayan bir kız gibi’ görünmek. Görünümleri doğal ve toprağı çağrıştıyor. İlham aldıkları hayali kişi : Honey & Clover’daki Hagu karakteri. Gerçeği ise bu karaktere hayat veren oyuncu Yuu Aoi.

Bu tarz sadece bir moda değil aynı zamanda bir yaşam biçimi. Vintage kıyafetleri, doğayı, anneannelerinin gardırobunu karıştırmayı ve bitki çayını sevenler bu modada kendilerini bulacaklar. Tabi doğal görünüyorlar dedik ama bu doğal görünüşü yakalamak da bir o kadar zahmetli.  Peki bu kadar zahmete ne gerek var? Neden Mori kızı olmak isteyelim? İşte size kısa kısa cevaplar. Birincisi; herkese benzemek, şehrin ‘genel’ modasına uymak için zaten yeteri kadar zaman harcıyoruz. Eğer zaten kendimize has bir tarzımızın olduğunu düşünüyorsak ve bunda da iddialıysak o başka. Ama genel olarak pek tarz sahibi insan göremediğimize göre, biz de Mori kızlarının felsefesine yakınsak bir denemekte fayda var. Tarzımızla gözlerin üzerimizde olmasını istiyorsak onca zahmete değer. İkincisi; Türkiye’de yapılmayan bir şeyi yapmış olmanın, ‘öncü’ olmanın verdiği zevk. Ayrıca ‘mass consumption’ yani ‘toplu tüketim’ ürünleri kendimizi kalabalıkta görünmez kılmaktan başka bir işe yaramıyor. Biraz aykırı düşünüyorsak bunu tarzımıza da yansıtmakta fayda var.

O kadar Mori kızı deyip durduk. Niye bu modaya uymak isteyebileceğimizden bahsettik. Geriye bir tek ‘nasıl’ Mori kızı olunurun cevabını vermek kaldı. İsteyenler için 10 adımda özetleyelim J
       
    1 - Hayat Biçimi : Hayatı, kültürü, arkadaşlarınızı, doğayı,çayı, kısacası tüm evreni sevin ( ki Nayad Bal severler zaten bu kategorideler, evrene pozitif enerji yollamayı severiz biz J ).

   2 - Saç : Dalgalı, düz, kıvırcık, topuz...saçınızı nasıl kullanıyorsanız kullanın yalnız doğal görünmesi şartıyla. Saçlarınıza meyve ve çiçeklerle süslü tokalar da tutturabilirsiniz.
       
   3 - Makyaj : Olabildiğince sade olsun. Göz makyajınızda toprak tonlarını tercih edin. Yüzünüzü doğal yollarla arındırın. Bitki özlü şampuanlar kullanın. Yanaklarda hafif pembelik olsun.
       
    4 - Doğru şekli seçin : Bedeninize tam uyan kıyafetler giymek zorunda değilsiniz. Rahat bir hava yaratmak için small giyiyorsanız medium, medium giyiyorsanız large kıyafetler alabilirsiniz.
       
    5 - Doğru rengi seçin : Beyaz, krem, bej, kahverengi, fil dişi renkler Mori kızlarının en popüler renkleri. Bunlara zevkinize göre bordo, lacivert, koyu yeşil gibi renkler ilave edebilirsiniz.

    6 - Katman : Mori Kızı olmanın en zor tarafı da katmanlı giyinmek. Basit tutun. Bir elbiseyle etek ya da iki t-shirt kullanarak katmanlama işine başlayabilirsiniz. Ancak bu işi yaparken bir sürü kıyafet kullanmak zorunda değilsiniz. En önemlisi her birinin tek tek görünür olması.
       
     7 - Yaratıcı Olun : Hiç Mori kızı görmediğimize göre bu iş biraz da bizim yaratıcılığımıza kalıyor. Diğerlerinden farklı olacağız diye başka bir ‘aynı kıyafeti giyenler’ furyası başlatmanın alemi yok. Her birimiz birbirimizden farklı olabilir, yaratıcılığımızı değişik şekillerde bu modaya ekleyebiliriz. Örneğin Nayad Bal’ın pozitif yaşam dolu tasarımları tarzınıza mucizevi bir dokunuş getirecektir. Nayad Bal’ın doğayı yansıtan tasarımları sizi diğer tüm Mori kızlarıdan farklı kılacaktır J
      
     8 - Alternatif Müzik Dinleyin : Örneğin doğayı yansıtan müzikler, Kelt müziği, folk müzik ya da enstrümantal müzikler Mori kızları arasında oldukça popüler.
      
     9 - Dergi Okuyun : Yaşam biçimizine uyan dergileri takip etmek hem size hem de entellektüel dünyanıza önemli yenilikler getirecektir.
      
    10 - Hayattan Zevk Alın : Bu hepinizin de bildiği gibi sadece Mori Kızlarının değil Nayad Bal’ın da ana felsefesi J Hayata özenle ve sevgiyle yaklaşırsanız en küçük detaylardan bile zevk almaya başlayacaksınız.

      Eveeet, Mori kızı olmak aşağı yukarı böyle bir şey işte. Eğer size uyduysa ve siz de bir Mori kızı olmak istiyorsanız umarım size yol gösterebilmişizdir.  İstemiyor ve ben kendi tarzımla mutluyum diyorsanız  size bu dünyayı sarmaya başlayan moda hakkında bilgi vermiş, yenilikleri takip etmenize nacizane bir katkı sunmuş olalım. Kendinize iyi bakın ve Nayad Bal’sız kalmayın diyerek de yazımızı sonlandıralım J


        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder