5 Şubat 2012 Pazar

AYNA

Şöyle aynanın karşısına geçeceksin,
Kendine bakacaksın,
Her kareyi inceleyeceksin. Aceleci ve kaçamak bakışlar olmayacak. Yani kendine kaçak bakmayacaksın.Dünyanın en güzel şeyini seyrediyor gibi bakacaksın.Seveceksin.
Bedenini seyredeceksin.Uzun uzun. Adeta meditasyon yapacaksın.Bedenine odaklanacaksın. Yüzündeki lekeleri sevmekle başlayacaksın, sonra kırışıklıkları, sonra boynundaki çizgilere ineceksin, onları da seveceksin.
Her bir noktanla buluşacaksın.Tekrar söylüyorum Kaçamak ve aceleci davranmayacaksın.
Gözlerine ve göz altlarına bakacaksın, Derinliğini inceleyeceksin.40 yaşında olman birşey farkettirmesin.Kendini ilk kez görüyormuş gibi hayretle izleyeceksin.Güneşin doğuşunu seyreder gibi huşuyla seyredeceksin.Kilolarınla buluşacaksın, barışacaksın, Göbeğini inceleyeceksin, yan dönüp bir de yandan bakacaksın.Göbeğin yoksa üzülme, kemiklerini sayacaksın ve onları da seveceksin, ardından tombul bacaklarına ve kalçalarına geçeceksin, tatlı tatlı konuşacaksın onlarla.Ayağındaki nasırlara ineceksin, onları da seveceksin, ellerine bakacaksın, ellerini öp mümkünse, ellerinle saçlarını okşa, ve sev yine kendini, Böyle tatlı tatlı kendine ayar çekeceksin, kutlayacaksın, bugüne kadar kabullenmediğin ve görmekten hoşlanmadığın ne varsa, hepsine ayrı ayrı 3'er dakika bakacaksın. Kendine yaptığın haksızlıklar için ve bedenine zaman zaman sövdüğün için özür dileyeceksin, parmak uçlarında incitmeden sessizce dokunacaksın gözlerinle bedenine, Beğeniyle dolduracaksın gözlerinin ta derinini.
Kabul edecek ve seveceksin kendini.
Bedenin senin kılıfın.
Bedenin senin hazinen,
Onu begenmeden köprüyü geçemezsin, geçene kadar ayıya dayı de istersen, yemezler.SEVECEKSİN !

Sonra başlar zihin ve ruh,
Önce,kendini beğeneceksin.




Nayad / 5 şubat 2012 pazar banyodaki ayna karşısı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder